Woongemeenschap De Wonne

Wonne Glanerbrug in de krant

Advertenties

In de “Huis aan Huis” van Enschede van 13 feb. j.l. stond een artikel over de Wonne Glanerbrug. Met grote foto van Anja met Jette en Hidde in de gang van ons huis.

Artikel foto


Enkele citaten:

“Wij zien, vertelt Peter Krechting, dat de Wonne in Glanerbrug een woongemeenschap wordt in de geest van Franciscus van Assisi. Gastvrijheid en een eenvoudig leven, gedeeld met anderen mag onze doelstelling genoemd worden.”

“Bijna onwerkelijk mag het worden genoemd, dat een hecht gezinnetje zich inzet om zich als vaste kern voor een woongemeenschap beschikbaar te stellen. Velen zullen het moeten inleveren van de privacy als een probleem ervaren. Anja en Peter hebben zo hun eigen visie.”

“Het verblijven in onze woongemeenschap moet niet gezien worden als het toeven ergens in een Luilekkerland. Wij zijn geen vakantieparadijs waar alles mogelijk is en iedereen op de bonnefooi kan binnenvallen.”

“Wij als Wonne, verduidelijkt Peter, ontvangen geen subsidie om ons project draaiende te houden. Toch lukt het ons om de eindjes aan elkaar te knopen. Zo heeft de organisatie van de in het Dorpshuis gehouden boekenbeurs ons (correctie: Wonne Enschede PK) een deel van de opbrengst toegezegd. Dergelijke ondersteunende initiatieven zien wij als een teken dat wij als de Wonne deel uitmaken van de totale gemeenschap.”

Advertenties

Advertenties