Woongemeenschap De Wonne

Grote Wonne in Enschede

Advertenties

Enkele malen per jaar houden we een avondbijeenkomst met alle kerngroepleden van Enschede, Almelo, en Glanerbrug gezamenlijk. Van tevoren hebben we vaak meer zin in een rustige avond thuis, dan in weer een aktiviteit. Maar achteraf blijkt het altijd fijn te zijn om een avond door te brengen met de “familie” van de andere Wonne’s, want zo voelt het een beetje.

Deze keer, in Enschede, nodigde Arnulf ons uit om een Wonne versie te schrijven van de Franciscus regel. Een bloemlezing uit de oogst:

Leef alsof het huis van jezelf is, en alsof iedereen die er woont je familie is!

We proberen hier te delen, zowel materiële als spirituele zaken, maar we zijn gewoon mens. Wees welkom!

In elk ander mens, in huis en erbuiten, zoeken we naar wegen om er voor elkaar te zijn, op een bescheiden manier, omdat we geloven dat hierin Leven is.

Welkom in de Wonne! Het is belangrijk dat je er bént met héél je hebben en houden. Wat je hier doet, komt op de tweede plaats. Nodig is: bezinning op je eigen wezen om zo bij de ander uit te kunnen komen.

Vanuit het evangeliewoord “heb elkaar lief” proberen we met elkaar een groep te vormen, en een plek te zijn waar anderen dezelfde verbondenheid mogen voelen en ervaren.

Zoek in het gewone het buitengewone: in de arme, de rijkdom,  in de rijkdom de armoede.

Bouw samen verder op wat jou verwondert.

Wondere wereld. Glimlach.

Wees lief voor de ander, maar zeker ook voor jezelf.

Advertenties

Advertenties