Woongemeenschap De Wonne

nog geen herfst: bladblazers rond de wonne – TCTubantia –

Advertenties

ENSCHEDE – Bewoners van woongemeenschap De Wonne aan de Wenninkgaarde klagen over geluidsoverlast die de bladblazer ’s ochtends tussen De Muur en het Muziekcentrum vroeg veroorzaakt. “Het is een verschrikkelijk doordringend geluid dat je al voor zeven uur hoort”, zegt woordvoerder Aartine van de Woerd één van de vaste bewoners van De Wonne.

De bladblazers van de gemeente/Twente Milieu en Fred & Douwe zijn actief op dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Van der Woerd heeft het probleem aangekaart bij wijkagent binnenstad Bennie Visschedijk. In overleg met de gemeente is besloten de route van de bladblazer zo te wijzigen dat hij later in de ochtend zijn werkzaamheden zal doen. Fred & Douwe zegt dat de huidige bladblazer wordt vervangen door een collega van een ander schoonmaakbedrijf en dat de schoonmaak binnenkort tussen 8.30 en 9.00 uur plaats heeft.

bovenstaand berichtje stond vandaag in de krant.

Geeft wel aan dat we in een geluidsgevoelige zone zitten: de binnenstad. Er is veel veranderd de laatste tijd. Het Nationaal Muziekkwartier is gebouwd en de overlast is flink toegenomen. Een probleem waarvoor ook niet zomaar een oplossing voorhanden is. Met name de events in Attak die tot 4.00 uur ’s nachts duren zorgen voor een grote overlast doordat de rokers naar buiten moeten en de overlast van lawaai tot ’s ochtens 5.00 uur duurt. Het wonnepad wordt gebruikt als staanplek voor de tientallen gasten en er ontstaat overlast van rook en geluid.Met name onze gasten doen op deze dagen/nachten geen oog dicht, een situatie die erg onwenselijk is.

Advertenties

Advertenties