Woongemeenschap De Wonne

reacties op verblijf in de wonne van v4-leerlingen ksg de breul

Advertenties

….

Wij, Nicole en Maureen, zijn samen met zes andere medeleerlingen en twee docenten van KSG De Breul in Zeist voor een aantal dagen in het klooster de Wonne gaan leven. We waren hier van 9 mei tot en met 11 mei. Dit was een hele bijzondere ervaring en we hebben er zeker wat van geleerd. De mensen in de Wonne waren heel vriendelijk en boven verwachtingen om hebben we drie hele leuke en gezellige dagen meegemaakt. Wij zijn de mensen van de Wonne heel dankbaar dat we dit mochten meemaken! We hebben er mooie herinneringen aan overgehouden!

……

. Na de rondleiding hadden we al een goede indruk van het leven in de Wonne. Er zijn vaste bewoners en er zijn heel veel gasten. Een aantal vaste bewoners wonen in de Wonne zelf en een aantal leven buiten de Wonne. Maar alle vaste bewoners zetten zich vol enthousiasme in voor deze woongemeenschap. Dat bewonderen we, hoe mensen zich zo kunnen inzetten voor het leven van andere mensen die het even wat minder hebben. Ook de gasten verwelkomen ons hartelijk en daar hebben we leuke gesprekken mee gehad.

….

Om half zes was het tijd voor onze eerste meditatie op knielbankjes, dat was wel even wennen zo lang op je knieën vol te houden. Niemand in de Wonne is verplicht om zulke meditaties deel te nemen, maar wij waren elke bijeenkomst aanwezig. Het was wel even anders om een half uur zo stil mogelijk te zijn, maar het was een bijzondere ervaring. Daarna was het tijd voor het avondeten waar alle bewoners samen kwamen. Het voorgerecht bestond uit een wortel-gembersoep en als hoofdgerecht kregen we een vegetarische groenteschotel met rijst voorgeschoteld

Na geholpen te hebben pakten we pen en papier en bereiden we ons voor op de gesprekjes met de bewoners. We schreven een aantal vragen op en ´s middags hadden we gesprekjes met Hans, Dick, Arnulf en Marcha. We spraken twee kerngroepleden en twee gasten. We hebben indrukwekkende verhalen te horen gekregen en goede gesprekken gevoerd. Het besef kwam wel aan dat niet iedereen een perfect leven leidt en dat wij, mensen die het prima voor elkaar hebben, eigenlijk te veel klagen. Heel veel respect voor de mensen die de Wonne staande houden, dit moet echt blijven bestaan!

…..

Wij hebben veel bijzondere ervaringen opgedaan in deze woongemeenschap en daar zijn wij alle mensen van de Wonne erg dankbaar voor. Het was leuk om te zien dat de mensen hier zo gastvrij zijn en ons, we waren toch met z’n tienen, hier zomaar konden en wilden ontvangen. Wij zijn blij dat we deze dagen mee hebben mogen maken, dus iedereen van de Wonne nogmaals bedankt!

 

Advertenties

Advertenties